Till försäljning finns får- och fiskprodukter, havtorns- och äppelprodukter, bakverk, kryddblandningar, mjuka och hårda hantverk samt julgranar. Det finns flera matvagnar på plats.

Passa också på att stöda galeasbygget Emelia genom att köpa deras träprodukter av restvirke från galeasen. Du kan också delta i segeljakten Alantas Silverskärlotteri.

Guldviva och SALT har öppet – här finns någonting för alla!

Makraméverkstad för barn på lördag kl. 10-12 och på söndag kl. 13-15. Deltagaravgift 5 €. Anpassat pyssel för småbarn under samma tider.

Välkomna till Sjökvarteret!

Open Water Brewery drar ordagrant upp porten och kör en Julmarknad inför Jul!

Regn och blåst spelar ingen roll, de håller till inne i lagret och har en stor blandning av lokalproducerade produkter runt om från Åland!

Open Water Brewery kommer såklart att ha gårdsbutiken öppen och säljer all sin öl som finns i lager.

OBS – evenemanget kommer att uppdateras fortlöpande då vi har flera försäljare, produkter och andra aktiviteter som inte är 100% spikade ännu.

Jul på Jomala Gård

4H-gården och Veterantraktorklubben ordnar en dag i julens tecken för hela familjen. Kom och titta på djur och traktorer och njut av julstämning. Det finns möjlighet att delta i pyssel med jultema eller ta bilder av barnen i en fotohörna med julmotiv. Du kan åka en tur i traktorskrindan, besöka gårdsmuseet eller ta en promenad och leta efter tomteluvor på frågestigen Naturrundan.

Kl 11-13 finns det ponnyridning och tomten kommer också på besök. Ålands dragspelsklubb underhåller kl 12-13. Vi serverar bl.a. tomtegröt med skinkmacka, glögg och pepparkakor, våfflor och kaffe. Försäljning av julkärvar, fårskinn, hantverk, smycken, städprodukter, bakverk och julgodis mm.

germundö gård

Germundö Gård öppnar upp med en stämningsfull liten julmarknad på gården där det säljer b.la djurfoder till privatpersoner som har höns, får, hästar, kaniner m.m. Här kan du även handla mat till fåglar som är i säsong nu.

På gården hittar du Överängs Kvarn som är med med sina mjöler och gryner och snacks där spannmålen kommer från Germundö Gård. Köp dina AX ingredienser för jullimpan eller härliga bröd och bakelser från Johannas Hembakta som bakar på Överängs kvarns mjöler.

På marknaden hittar du också hantverk och servering av glögg och bakade godsaker. 

Julmarknad på Mickels i ödkarby

På Mickels i Ödkarby hittar du en mysig liten marknad med försäljning av glögg med pepparkakor, kaffe med kaka, bröd, hantverk, mattor, fårskinn, julkransar mm.

På gården har du möjlighet at träffa tomten, se på brandkårens nya brandbil, äta grillkorv och rida på ponny!

Marlene Lindbäck signerar sin senaste roman Stenkast.

Julpyssel med hantverkarna på Smakbyns Torg

Mia Englunds keramikverkstad och Ålands Karamelleriet öppnar upp för julpyssel som en gåva till nära och kära eller varför inte som en julklapp åt dig själv. I Mia Englunds keramikverkstad får du laga din egna fat eller julgranspynt i keramik. Hos Ålands Karamelleriet har du möjlighet att laga egna julklubbor (kom ihåg att göra en extra åt tomten!), eller varför inte skapa dina egna söta julgranspynt som med fördel äts upp under tjugondag Knut. Passa samtidigt på att unna dig Smakbyns traditionellt julbord som dukas upp från kl. 15

Julpyssla:

Karamelleriet: kl 13 och 15

Keramik: kl 14 för fat, kl 16 för julgranspynt

Inga förbokningar i varken keramikverstaden eller Karamelleriet. Först till kvarn gäller. Barn måste ha en vuxen med sig som kan hjälpa till om det behövs.

Johannas hembakta

Johannas hembakta är ett litet, äkta stenugnsbageri med café i Grelsby, Godby på norra Åland. Här bakas surdegsbröd på det lokala ekologiska mjölet från Överängs Kvarn samt bullar och kakor med äkta råvara och mycket känsla.

Inför julhelgerna har Johannas Hembakta bakat julinspirerat bröd och bullar och i caféet serveras tomtegröt med skinkmacka på hemvete.

I gårdsbutiken på Amalias Limonadfabrik kan du inför julen köpa alla produkter som tillverkas i huset. 

Här hittar du glögg, julmust, limonad och andra drycker från Amalias Limonadfabrik, fina och välsmakande chokladprodukter från Mercedes Chocolaterie och hembakta bullar och bröd från Johannas Hembakta. Sätt produkterna på julbordet eller ge bort som gåva!

Du kan även avnjuta en varm glögg, en kopp kaffe och en bulle eller en fin pralin direkt i det mysiga kaféet eller på höskullen.

 

Mattas Gårdsmejeri och Mathantverkarna öppnar upp för Jul på Mattas. Av den ekologiska mjölken från gårdens mjölkkor tillverkas ost, yogurt och glass i eget mejeri. På gården finns en mängd försäljare från Mathantverkarna på Åland. Tomtegröt serveras på skullan. 

Försäljare på Mattas:

Ninas trädgård – Havtornsprodukter, t ex glögg, juice, nektar, sirap, marmelad, kross. Försäljning av varm glögg.
MarBi Backen – Honungsprodukter
Chilibolaget – Chiliprodukter
Björlings bär – Havtornsprodukter
BAKA! – Bröd, bullar, kakor, praliner/choklad, marsipanfigurer m.m.
Åländska bin – Honungsprodukter, vinäger, salva
Airis Gårdsbageri – Svartbröd och juliga bakverk
Åland Honey – Honungsprodukter
Mattas –  Tomtegröt med skinksmörgås, kaffe med juliga kakor. Pepparkakor och glögg i mejeributiken.
Dessutom: Johanna Strand bakar bröd i Mattas vedeldade bakugn, det blir lussebullar och hemvete.  Kristina Karlsson har stickade produkter och lite bakverk, eventuellt också jullådor (morotslåda, kålrotslåda osv)

 

Julpyssel på Waldorf

Välkomna till Waldorf på pyssel och julmys!

Vi serverar sockerfria bakelser med saft till barnen och kaffe/te för föräldrarna. Vi erbjuder enkla småpyssel för alla barn som kommer på besök. 

Kom och bekanta er med vår verksamhet söndagen den 11.12 kl 11-15

 
 
 

Ridning med Åland by henna

Turen börjar kl 10 från Norrgården i Toböle. Utflykten tar cirka tre timmar och inkluderar glögg och tilltugg. Alla deltagare bör ha bra ridvana i terräng och egen olycksfallförsäkring.
Pris: 125 euro/person

Boka via sales@alandexpeditions.ax

Alla söndagar 27.11, 4.12 & 11.12.
 
 
 

Julkonsert i S:ta Birgitta kyrka

Sånggruppen Stella Vokalensemble, Anders Laine – dirigent

De vackraste julsångerna i S:t Görans kyrka

Mariehamns församlings barnkör och Anders Laine – piano. Kom med och sjung julens vackra sånger och lyssna till barnkören.

Julmarknad i Sjökvarteret

10-11.12 kl 10-16

Jul på Mattas

10-11.12 kl 11-15

Julmarknad på Open Water Brewery

10-11.12 kl 10-17

Jul på Jomala Gård

10.12 kl 10-14

Germundö gård

10.12 kl 11-16

Julmarknad på Mickels i ödkarby

10.12 kl 11-16

Amalias Limonadfabrik

kl 10-17 öppet lördag – söndag alla helger

Ridning med Åland by Henna

kl 10-13 söndagar alla helger

Julkonsert i S:ta Birgitta kyrka

10.12 kl.15

De vackraste julsångerna i S:t Görans kyrka

10.12 kl.18