Programmet uppdateras kontinuerligt!

Hantverkarnas julmarknad i Zeipels

Hantverk, slöjd, konsthantverk och formgivning.

Under fem dagar den 6 – 10 december arrangerar Ålands Slöjd & Konsthantverk r.f. en kvalitetsjulmarknad inomhus på Zeipels.

Du hittar unika julgåvor i form av slöjd, konsthantverk och formgivning, gjorda på Åland!

ÖPPET:
6 dec kl. 11-15
7-8 dec kl. 10-19
9 dec kl. 10-17
10 dec kl. 11-15

Välkomna till Sjökvarteret på Julmarknad!

Skapa en härlig julstämning med vänner och familj. Strosa runt på området och njut av en varm kopp glögg och fynda unika och handgjorda julklappar gjorda av duktiga hantverkare och passa på att avnjuta god mat från någon av matvagnarna på plats.

Julmarknad på fårgården

Kom på julmarknad till Fårgården!

Här säljes hantverk, fårskinn och kött. Passa på att fika och prata får med oss, klappa får och fånga in julkänslan med en liten, härlig julmarknad på landet.

julmarknad på germundö gård

Germundö Gård öppnar upp med en stämningsfull julmarknad i gårdens hall där de säljer bl.a. djurfoder till privatpersoner som har höns, får, hästar, kaniner m.m. Gården är ekologisk och även allt foder som säljs är ekologiskt.

På marknaden hittar du också hantverk, skönhetsprodukter, honug, fårskinn m.m. Även servering av glögg, kaffe med tilltugg och våfflor finns det att njuta av.

På gården hittar du mjöl- och gryn-produkter malda vid Överängs Kvarn, där spannmålen odlats på Germundö Gård.

Läs mer om alla försäljare via Germundö Gårds Facebooksida.

I gårdsbutiken på Amalias Limonadfabrik kan du inför julen köpa alla produkter som tillverkas i huset. 

Här hittar du glögg, julmust, limonad och andra drycker från Amalias Limonadfabrik, fina och välsmakande chokladprodukter från Mercedes Chocolaterie och hembakta bullar och bröd från Johannas Hembakta. Sätt produkterna på julbordet eller ge bort som gåva!

Du kan även avnjuta en varm glögg, en kopp kaffe och en bulle eller en fin pralin direkt i det mysiga kaféet eller på höskullen.

Open Water Brewery öppnar portarna till gårdsbutiken inför jul!

Här kan du köpa julklappar för den dryckesintresserade från ditt lokala mikrobryggeri. Eller varför inte ladda upp med dryck till julbordet?

Till försäljning hittar ni bryggeriets alla öl, deras cider och iscidern Köldknäpp som görs i begränsad upplaga varje år. Från lokala äpplen såklart. 

Välkomna till oss och låt er väl smaka! 

Sottungas Julmarknad

Marknaden erbjuder mat, hantverk och konst till försäljning och beskådan från lokala hantverkare och konstnärer. Det kommer också finnas mat och dryck att köpa och förtära på plats, samt lotteri av den årliga julbocken.

Från fasta Åland tar man sig med färja från Långnäs kl 10.30 och anländer Sottunga hamn kl 11.40. Tillbaka går färjan kl 16.05 från Sottunga hamn. Förbokning rekommenderas, speciellt om du tar bil.

Godis

Jul på Jomala Gård

4H-gården och Veterantraktorklubben ordnar en dag i julens tecken för hela familjen. Kom och titta på djur och traktorer och njut av julstämning. Det finns möjlighet att delta i pyssel med jultema eller ta bilder av barnen i en fotohörna med julmotiv. Du kan åka en tur i traktorskrindan, besöka gårdsmuseet eller ta en promenad och leta efter tomteluvor på frågestigen Naturrundan.

Vi serverar bl.a. tomtegröt med skinkmacka, glögg och pepparkakor, våfflor och kaffe. Försäljning av olika produkter och hantverk.

Julmarknad på Mickels i ödkarby

På Mickels i Ödkarby hittar du en mysig liten marknad med försäljning av glögg med pepparkakor, kaffe med kaka, bröd, hantverk, mattor, fårskinn, julkransar mm.

På gården har du möjlighet at träffa tomten, se på brandkårens nya brandbil, äta grillkorv och rida ponny kl. 12-14!

Marlene Lindbäck signerar sin senaste roman Stenkast.

Johannas Hembakta

Johannas hembakta är ett litet, äkta stenugnsbageri med café i Grelsby, Godby på norra Åland. Här bakas surdegsbröd på det lokala ekologiska mjölet från Överängs Kvarn samt bullar och kakor med äkta råvara och mycket känsla.

Inför julhelgerna har Johannas Hembakta bakat julinspirerat bröd och bullar och i caféet serveras tomtegröt och smörgås med ost eller skinka.

Godis

jul på valborg

Julmarknaden på Valborg arrangeras av Lemlands ungdomsförening. Här finns försäljning av bland annat hembakt, hantverk och julkransar. 

Utöver fantastiska försäljare som dukar upp med allt från bakverk till hantverk, miljövänliga städprodukter och örter – kommer även Tomten på besök. För de små ordnas sagostunder tillsammans med Tomtemor och en mysig julsaga – och utanför får man tillsammans med Ålandstravets travskola åka häst och vagn! Vårt café är självklart öppet och serverar skinksmörgåsar och saffransbullar!

Ålands Hästupplevelser

Välkommen till en halvdagsridtur med Åland hästupplevelser. På den 3h långa turen stannar vi i Bergens bondgård och njuter av axganska småplock. Alla deltagare bör ha god ridvana.

Turen startar på söndag kl 10 från Strömbolstadvägen 6, 22520 Kastelholm.

Pris: 125 euro/person

Bokning och frågor om turen skickas till sales@alandexpeditions.ax. Endast förhandsbokning. Egen olycksfallförsäkring krävs.

Välkommen!

Fridfull jul - Julkonsert

Ålands Projektkör bjuder in till fridfull julkonsert.
 
Dirigent: Johanna Grüssner. Ackompanjemang: Guy Karlsson. Solister: Ann-Irene Dahlgren sopran, Erik Sundström gossopran, m fl.

Julkonsert med Bel Canto

Bel Canto bjuder in till en stämningsfull julkonsert i Lemlands kyrka den 10 december kl. 16. Fri entré. 

Julmarknad på Germundö gård

9-10.12 lör & sön kl. 11-16

Julmarknad på mickels i ödkarby

9.12 lör kl. 11-16

Jul på jomala gård

9.12 lör kl. 10-14

Johannas hembakta

Lör & Sön kl. 10-16

Hantverkarnas julmarknad i Zeipels

6-10.12 obs olika tider

Julmarknad på fårgården

9-10.12 lör & sön kl. 10-16

Jul på valborg

10.12 sön kl. 11-15

Julmarknad i Sjökvarteret

9-10.12 lör kl. 11-16 & sön kl. 11-15

Amalias Limonadfabrik

kl. 10-16 öppet lördag – söndag alla helger

Ridning med Ålands Hästupplevelser

kl. 10-13 | endast förbokning

Open Water Brewery

kl 11-15 lördag & söndag alla helger

Sottungas julmarknad

lör 9.12 kl. 11-16